Klanten beoordelen ons met een:

  • Deelnemer Keurmerk Private Lease
  • Auto leasen al vanaf €179,- p/m (all-in)
  • Onderhoud bij alle merkdealers
  • Deelnemer Keurmerk Private Lease
  • Auto leasen al vanaf €179,- p/m (all-in)
  • Onderhoud bij alle merkdealers

Kopen of leasen van een nieuwe auto? De verschillen

Privé Leasen in plaats van zelf kopen

Verplaatst u zichzelf graag comfortabel, snel, zorgeloos en voordelig? Dan is een Private Lease auto net iets voor u. Dit vervoersmiddel geeft u vrijheid en brengt u van A naar B wanneer u dat wilt. Niet voor niets is de auto in Nederland het belangrijkste transportmiddel.

Veel mensen kopen zelf een auto. Hitachi Capital Mobility biedt u een interessant alternatief. Met Private Lease rijdt u een gloednieuwe auto voor een vast bedrag per maand terwijl u geniet van onze uitgebreide service en garantie. Zou dit iets voor u kunnen zijn? Hieronder leest u welke kosten van uw eigen auto belangrijk zijn om een goede vergelijking te kunnen maken met een Private Lease auto van Hitachi Capital Mobility. Voor een offerte kunt u contact met ons opnemen. Wij gaan graag voor u aan de slag.

Wilt u weten wat uw auto per maand of per kilometer kost? Wij geven u een aantal tips.

Prive Lease CLOSE UP

Om goed te kunnen vergelijken, dient u rekening te houden met een aantal vaste en variabele kosten:

1. Vaste afschrijving
In de loop van de tijd wordt een auto minder waard. Dit komt doordat hij ouder wordt en doordat u er kilometers mee rijdt. Om na verloop van tijd weer een soortgelijke auto te kunnen kopen, kunt u hier maandelijks een bedrag voor reserveren.

2. Verzekering
Een auto moet verzekerd zijn. Dit is wettelijk geregeld. U kunt ervoor kiezen om een WA verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) af te sluiten, maar vaak is het verstandig om uw auto ook een casco dekking mee te geven. De premie die u hiervoor betaalt, neemt u mee in de autokosten.

3. Motorrijtuigenbelasting
Staat er een kenteken op uw naam? Dan betaalt u motorrijtuigenbelasting. Het bedrag dat u betaalt, hangt af van de brandstofsoort en het gewicht van uw auto. Zuinige en zeer zuinige auto's hebben een bijzonder tarief of zijn zelfs vrijgesteld van deze vorm van belasting.

4. Onderhoud carrosserie & diversen
Als u in het bezit bent van een auto, dan maakt u kosten om de auto in goede staat te houden. Voor deze kosten kunt u € 250,- per jaar rekenen. Reparatie en onderhoud zijn niet bij dit bedrag inbegrepen.

5. Brandstof
De kosten voor brandstof zijn afhankelijk van het aantal kilometers dat u rijdt, de brandstofprijs, uw type auto, rijgedrag etc. Let op: de kosten voor brandstof vallen bij Private Lease buiten de overeenkomst.

6. Reparatie en onderhoud
Iedere auto is onderhevig aan gebruiksschade en slijtage aan de onderdelen. Om uw auto in goede staat te houden en om veilig en vertrouwd te kunnen rijden, is regelmatig onderhoud belangrijk. De kosten voor servicebeurten en reparaties neemt u mee in uw kostenberekening.

7. Banden
Wat u betaalt voor banden is afhankelijk van de levensduur van de band, de bandenmaat en het merk waarvoor u kiest. Ook deze kosten neemt u mee.

8. Rente
Als u geld leent voor de aanschaf van een auto, betaalt u rente over dit bedrag. Betaalt u de investering met eigen geld, dan is er sprake van gederfde rente-inkomsten (2,5%). Deze kosten of inkomstenderving neemt u mee in de berekening van uw autokosten.

Artikelen over autokosten en autogebruik

Artikel 1: 'Wat kost een auto?'

Een auto voor de deur is voor de meeste Nederlanders de normaalste zaak van de wereld. Toch hebben de meeste autobezitters geen idee wat die auto hun nu eigenlijk kost. Wie het uitzoekt, schrikt best wel even.
De aanschaf van een auto is afhankelijk van het budget. Dit bepaalt in eerste instantie of gekozen wordt voor een nieuwe auto, occasion of dat Private Lease interessant kan zijn. Dit is helder, u weet immers precies wat u gaat uitgeven. Maar een nieuwe of gebruikte auto, de echte kosten komen na de aanschaf en juist die bedragen zijn niet voor iedereen inzichtelijk.

We betalen brandstof en garagerekening met onze bankpas en ook een pechhulpservice wordt comfortabel afgeschreven. Zo lang de bank niet klaagt over ‘rode cijfertjes’ is er niks aan de hand. Prima, maar soms is het goed om te weten hoeveel u nu eigenlijk uitgeeft per maand. Het kan immers zinnig zijn om alle kosten en uitgaven in kaart te brengen, bijvoorbeeld wanneer het net even minder gaat in financieel opzicht. Dan is het best schrikken wanneer u alle autokosten bij elkaar optelt.

Afschrijving en onderhoud
Een nieuwe auto heeft natuurlijk geen last van slijtage. Wel is afschrijving een grote kostenpost. Als het kenteken op naam wordt gezet kunt u al meer dan een paar duizend afschrijven (afhankelijk van de auto).

Gebaseerd op een nieuwe Peugeot 308 SW 1.2 Puretech Active 110 pk in de basisuitvoering bent u aan onderhoud zo’n zeshonderd euro kwijt, een verzekering kost gemiddeld 850 euro per jaar (bonus/malus niet meegerekend), de motorrijtuigenbelasting zo’n 570 euro, afhankelijk van de provincie waarin u woont. Al met al rekent Autoweek een maandbedrag van circa 420 euro (exclusief brandstof) voor dit model. Het is dus zaak om alle kosten goed op een rijtje te zetten en niet alleen de aanschafprijs. Om verrassingen achteraf te voorkomen en om een verantwoord besluit te nemen: occasion, nieuw of Private Lease. Bron: plusonline.nl, maart 2016

Artikel 2: 'Nederlander heeft geen idee wat auto maandelijks kost'

Autokosten voor meeste autobezitters een kwestie van gokken. Negen op de tien Nederlanders blijken geen goed beeld te hebben van wat zij maandelijks kwijt zijn aan hun auto. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1.000 autobezitters. Terwijl het merendeel van de Nederlanders in een eigen auto rijdt, komt het vervoersmiddel in hun financiële planning maar beperkt voor. Slechts dertien procent zet maandelijks geld opzij voor het autogebruik.

Auto-eigenaren zeggen dat hun auto maandelijks gemiddeld 234 euro kost. Maar uit het onderzoek blijkt dat slechts tien procent van de Nederlanders eigenlijk exact weet wat zij maandelijks aan kosten voor hun auto kwijt zijn. Het blijft dus vaak een kwestie van gokken. Leaserijders geven vaker aan op de hoogte te zijn van hun maandelijkse kosten dan personen met een eigen auto (63 procent versus 45 procent).

Onvolledige rekensom kosten eigen auto
De kosten van een eigen auto liggen in werkelijkheid veel hoger dan de bezitters vaak denken. Omdat het merendeel van de autobezitters (87 procent) niet structureel geld opzij zet, komt men dan ook regelmatig voor onplezierige verrassingen te staan.

Bron: Managersonline.nl, augustus 2011

Artikel 3: 'Nederlandse automobilist onderschat autokosten'

Het merendeel van de Nederlandse automobilisten heeft geen reëel beeld van wat autorijden hen kost. De kosten worden onderschat doordat niet alle aspecten worden meegerekend. Dit blijkt uit een peiling onder autobezitters.

Tijdens de testperiode werd gevraagd een schatting te maken van hun autokosten. Bij de vergelijking van die schatting met de werkelijke resultaten, kwamen grote verschillen naar voren. Het merendeel van de respondenten schatte de kosten te laag in.

Focus op brandstofkosten
Zaken als garagebezoek, wasbeurten, pechhulp, boetes, parkeerkosten maar ook de afschrijving worden vaak over het hoofd gezien. In de meeste gevallen worden de autoverzekering en wegenbelasting wel meegerekend en alleen de kostenpost brandstof blijkt bij iedereen bekend. Deze reactie illustreert de focus op brandstofkosten bij veel mensen: "Er staat dat ik voor 100 euro ongeveer 217 kilometer kan rijden, maar met een volle tank rijd ik altijd wel 500 kilometer."

Bron: Energieportal.nl, april 2012

Artikel 4: ‘Mensen steeds afhankelijker van auto’

Nederlanders worden steeds afhankelijker van de auto. Veertig procent van de autoverplaatsingen zijn niet op een andere manier te doen. Rond 2020 is dat zelfs zo voor de helft van alle autoverplaatsingen. Dat zei onderzoeker en oud- Kamerlid Hans Jeekel dinsdag naar aanleiding van zijn promotieonderzoek. 'Tegenwoordig moeten we steeds meer doen in steeds minder tijd. In het tijdsslot tussen negen en zes moeten de kinderen naar school, de ouders naar werk, de boodschappen gedaan, de loodgieter geraadpleegd en moet er soms ook gemantelzorgd worden. De combinatie van al die dingen is alleen maar te doen met de auto', aldus Jeekel.

BEDRIJVENTERREIN
Steeds meer kantoren en woningen liggen langs snelwegen. Daardoor is het veel makkelijker om de auto te nemen dan het openbaar vervoer. 'Iemand die in de wijk Leidsche Rijn woont in Utrecht en op het bedrijventerrein van Veenendaal werkt, kan elke dag met de bus naar Utrecht Centraal, vervolgens met de trein naar Veenendaal en met de bus naar het bedrijventerrein. Maar gewoon met de auto van deur tot deur is veel makkelijker', zei Jeekel, die momenteel bij Rijkswaterstaat werkt.

NATTE BROEK
Tegenwoordig verschijnen steeds minder mensen met natte broek op het werk, merkt de onderzoeker. 'Mensen houden rekening met het weer en vermijden de regen zo veel mogelijk.' Ook vrijetijdsbestedingen spelen zich meer af buiten het bereik van het openbaar vervoer. 'Een feest in een stad 30 kilometer verderop of een bezoekje aan een pretpark is veel handiger met de auto dan met het openbaar vervoer', aldus Jeekel.

LOODGIETER
De enige manier om de autoafhankelijkheid te verkleinen is een nieuwe manier van denken over de onmisbaarheid van de auto. 'We moeten terug naar de bron. Bijvoorbeeld door te kijken of het mogelijk is om ook buiten dat tijdsslot tussen negen en zes de loodgieter te laten komen. Of door na te denken over waar we huizen en kantoren bouwen. Dat moet wel, want de fossiele brandstoffen raken op en het elektrisch rijden komt er wel aan, maar het volledige wagenpark is daaraan pas naar verwachting over zeventien jaar aangepast. Dat duurt dus nog wel even.'

Jeekel promoveerde donderdag 14 april in Rotterdam op zijn bevindingen. Dit bericht verscheen onder andere in het Dagblad van het Noorden (april 2013).

Peugeot 108 1.0 e-VTi 72pk 5D Active

Peugeot 108

€ 192 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar


Meer informatie

Kia Picanto 1.0 MPi 67pk 4-zits EconomyPlusLine

Kia Picanto

€ 199 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar

Nu met gratis cruise control

Meer informatie

Kia Picanto 1.0 MPi 67pk 4-zits Navigator

Kia Picanto

€ 222 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar


Meer informatie

Toyota Aygo 1.0 VVT-i 72pk 5D x-fun

Toyota Aygo

€ 225 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar


Meer informatie

Opel Karl 1.0 Start/Stop 75pk 120 Jaar Edition

Opel Karl

€ 225 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar


Meer informatie

Citroen C3 1.2 PureTech 82pk S&S Feel Edition

Citroen C3

€ 308 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar

Met navigatie en parkeersensoren

Meer informatie

Kia Rio 1.0 T-GDI EcoDynamics 100pk DynamicLine

Kia Rio

€ 324 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar

Met navigatie en achteruitrijcamera

Meer informatie

Volkswagen Polo 1.0 TSI 95pk Comfortline

Volkswagen Polo

€ 325 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar


Meer informatie

Peugeot 208 1.2 Puretech 82pk Signature

Peugeot 208

€ 359 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar


Meer informatie

Peugeot 2008 1.2 PureTech 82pk Active

Peugeot 2008

€ 374 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar


Meer informatie

Kia Ceed SW 1.0 T-GDi 120pk DynamicPlusLine

Kia Ceed

€ 419 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar


Meer informatie

Mazda 3 Hatchback Skyactiv-G 122pk

Mazda 3

€ 429 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar


Meer informatie

Audi A1 Sportback 25 TFSI 95pk Epic

Audi A1

€ 449 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar


Meer informatie

Mercedes A-Klasse A 160 109pk Business Solution

Mercedes A Klasse

€ 459 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar


Meer informatie

Kia ProCeed 1.0 T-GDi 120pk ECOdynamics GT-Line

Kia ProCeed

€ 475 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar


Meer informatie

Mazda CX-5 2.0 SKYACTIV-G 165pk 2WD

Mazda CX 5

€ 505 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar


Meer informatie

Peugeot 5008 1.2 PureTech 130pk S&S Active

Peugeot 5008

€ 549 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar


Meer informatie

Peugeot 5008 1.2 PureTech 130pk S&S Allure

Peugeot 5008

€ 569 incl. BTW
60 maanden/10000 km per jaar


Meer informatie

Auto naar keuze

Auto naar keuze

Staat uw auto er niet tussen?
Vraag hier uw prijs op maat aan

Meer informatie

Lekke band

Het succes van privé lease, ik had een lekke band vanmorgen, gebeld en binnen het half uur gerepareerd en geen banden gewisseld, top service.

Bram Reinders

Grote glimlach

Vandaag zelf mijn UP gehaald. Goede ontvangst en omdat ik 2 families had geadviseerd naar Noordlease te gaan een MEGA GROTE bos bloemen ontvangen. En de 260 km naar huis met een grote glimlach gereden.

Jacqueline Postma

Wat een ontvangst!

Wat een ontvangst! ! Heel vriendelijk en zijn super geholpen! Ga zo door!!

Saskia van Etten- van Nijatten

Goede service

Bedankt voor de goeie service en we zijn zeer netjes geholpen!

Cor Kiekens

Complimenten

Nou ik moet mijn complimenten maken voor de ontvangst en hoe alles geregeld was .rij nu al een paar weken in de up en ben zeer tevreden .Veel positieve reacties en zelfs al de kinderen die ook over willen stappen

John Hensgens

Geen kleine lettertjes

Een jaar geleden hebben we na veel speurwerk op internet, voor Hitachi Capital Mobility gekozen. Ook al is het 150km bij ons vandaan. Mijn vrouw was wat sceptisch en het klonk te mooi om waar te zijn. Nu een jaar later zijn we nog steeds tevreden en staat er helemaal niets geks in de kleine lettertjes en is alles wat het lijkt ook echt waar. Gewoon TOP!

Dhr. Mooijen

Nooit meer kopen

Auto kopen? Nooit meer! Auto leasen? Altijd! Uitstekende ervaring. Nog even en dan zijn er 3 jaar voorbij en dan? Zeker weer leasen bij Privélease. Een aanrader voor iedereen! Auto rijden zonder zorgen en altijd goed via Hitachi Capital Mobility!!!

Familie Schuurman

Via onze zoon

Via onze zoon attent gemaakt op de mogelijkheid van Private Lease bij Hitachi Capital Mobility. Conclusie: we hadden het veel eerder moeten doen.

fam. Sabelis

Bedankt!

Wij zijn super tevreden over de auto. Lekker rijden, luxe, alles goed werkt, zuinig met brandstof. We hebben geen slapeloze nachten meer: garages zijn nu niet te betalen. Bedankt Hitachi Capital Mobility voor deze mogelijkheid!

Mw. Mooibroek

Klasse!

"Ben zeer tevreden over mijn Suzuki Swift,waar ik al bijna 32 maanden van geniet. Maar dat geldt ook voor de service en medewerkers van Prive Lease. Klasse!"

Dhr. de Brons

Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 124 beoordelingen