Klanten beoordelen ons met een:

  • Betaal geen meerprijs voor een kleur
  • Onderhoud bij alle merkdealers
  • Behoud / opbouw schadevrije jaren
  • Betaal geen meerprijs voor een kleur
  • Onderhoud bij alle merkdealers
  • Behoud / opbouw schadevrije jaren

Private Lease: feiten en fabels

Gepubliceerd op 17 oktober 2019
Private Lease: feiten en fabels

Hoewel steeds meer mensen kiezen voor een private lease auto, bestaan er nog altijd veel misverstanden over private leasen. De hoogste tijd om alle feiten en fabels even op een rij te zetten. Dit zijn de 5 meest gehoorde misverstanden over het leasen van een privéauto.

1. Private lease is duur

Fabel. Natuurlijk hangt er aan het leasen van een privéauto een prijskaartje. Maar dat is ook het geval bij een koopauto. Lease wordt vaak geassocieerd met dure auto’s van de zaak. Maar bij private lease kan er juist ook gekozen worden voor een meer bescheiden model. Daardoor valt het maandelijkse leasebedrag meteen al een stuk lager uit.

Het grote voordeel van private leasen is dat de onderhoudskosten bij de leaseprijs zijn inbegrepen. Bij onverwachte grote reparaties hoef je dus niet zelf je portemonnee te trekken. Bij een koopauto draai je zelf op voor alle vaste én bijkomende autokosten. Daarnaast hoef je je bij een private lease auto niet druk te maken om de restwaarde van de auto.

Al met al is private leasen dus niet duurder dan wanneer je zelf een auto aanschaft. En daarbij rijd je met private lease in een nieuwe auto, waar je veilig mee de weg op kunt. Lees hier verder over "kopen of leasen".

2. Een privé-leaseauto mag niet uitgeleend worden

Fabel. Een leaseauto mag best uitgeleend worden aan je partner, schoonmoeder, buurman of vriendin. Zolang hij of zij een geldig rijbewijs heeft, is daar niets mis mee. Houd er wel rekening mee dat je verantwoordelijk bent en blijft voor wat er met de auto gebeurt. Schade en bekeuringen worden dus wel op je verhaald, ook als er iemand anders achter het stuur zat. Leen je auto dus uitsluitend uit aan iemand die je goed kent en vertrouwt en maak van te voren goede afspraken over de eventuele onkosten.

3. Met private lease raak je je schadevrije jaren kwijt

Feit en fabel. Als je drie jaar lang geen autoverzekering afsluit onder je eigen naam, vervallen je opgebouwde schadevrije jaren. Aangezien de autoverzekering bij private lease vaak op de naam van het leasebedrijf staat, kun je als bestuurder je saldo kwijtraken. Maar daar zijn uitzonderingen op. Bij Privélease van Hitachi Capital Mobility behoud je wél je schadevrije jaren. Deze worden op je naam bijgeschreven én je bouwt gewoon verder aan jouw schadevrije jaren.

4. Bij private lease zitten alle kosten in jouw vaste maandbedrag

Fabel. Hoewel er veel vaste lasten zijn inbegrepen bij het leasebedrag, zijn er toch nog wel wat kosten waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je zelf de brandstof betalen. Ook voor verkeersboetes ben je zelf verantwoordelijk. Daarnaast moet je rekening houden met een eigen bijdrage als je schade hebt waaraan jezelf schuldig bent (bij Privélease bedraagt jouw eigen risico bij een niet-verhaalbare schade € 225,- per schadegeval).

Ook goed om te weten: als je een leaseauto gaat bestellen, dan zie je bij diverse leasemaatschappijen vaak een ‘vanaf’-prijs staan. Bij dat bedrag zijn extra opties meestal niet inbegrepen en betaal je voor jouw favoriete kleur een meerprijs. Een voordeel van de lease auto's van Privélease is dat ze rijk uitgerust zijn en dat extra opties vaak zijn inbegrepen (bekijk de specificatielijst van de auto voor meer informatie). Ook betaal je géén meerprijs voor je favoriete kleur. Bekijk hier het private lease aanbod.

5. Je kunt alleen private leasen met een vast inkomen

Fabel. De tijden dat je uitsluitend met een goed inkomen en een vaste baan kon leasen, zijn voorbij. Ben je ZZP’er, dan is private lease juist vaak heel interessant, al is het maar omdat de fiscale bijtelling van een zakelijke leaseauto kan worden ontlopen. Zolang je kunt aantonen dat je voldoende inkomsten hebt, wordt jouw aanvraag meestal geaccepteerd.

Ook bij lage inkomens wordt er eerder gekeken naar financiële draagnorm dan naar de hoogte van het salaris. Zolang je het maandelijkse leasebedrag kunt betalen en daarnaast voldoende geld overhoudt om van te leven, is private lease gewoon mogelijk.

Adviesgesprek

Ga je voor het eerst een private leaseauto uitzoeken, laat je dan altijd eerst goed informeren. Zo ben je beter voorbereid en weet je waar je op moet letten. Heb je een vraag over Private Lease of wil je dat wij contact met jou opnemen? Vul dan het contactformulier in of bel direct met één van onze adviseurs via het telefoonnummer (088) 28 28 495. Uiteraard kun je dan gelijk ook een adviesgesprek inplannen op ons kantoor in Groningen.

Tip: vergelijk lease-aanbieders altijd goed met elkaar want de voorwaarden kunnen onderling behoorlijk verschillen. Bekijk hier de private lease vergelijker. Ook slim: kijk goed of de leasemaatschappij is aangesloten bij een keurmerk, zoals Keurmerk Private Lease. Lees hier meer over het keurmerk.

Lekke band

Het succes van privé lease, ik had een lekke band vanmorgen, gebeld en binnen het half uur gerepareerd en geen banden gewisseld, top service.

Bram Reinders

Grote glimlach

Vandaag zelf mijn UP gehaald. Goede ontvangst en omdat ik 2 families had geadviseerd naar Noordlease te gaan een MEGA GROTE bos bloemen ontvangen. En de 260 km naar huis met een grote glimlach gereden.

Jacqueline Postma

Wat een ontvangst!

Wat een ontvangst! ! Heel vriendelijk en zijn super geholpen! Ga zo door!!

Saskia van Etten- van Nijatten

Goede service

Bedankt voor de goeie service en we zijn zeer netjes geholpen!

Cor Kiekens

Complimenten

Nou ik moet mijn complimenten maken voor de ontvangst en hoe alles geregeld was .rij nu al een paar weken in de up en ben zeer tevreden .Veel positieve reacties en zelfs al de kinderen die ook over willen stappen

John Hensgens

Geen kleine lettertjes

Een jaar geleden hebben we na veel speurwerk op internet, voor Hitachi Capital Mobility gekozen. Ook al is het 150km bij ons vandaan. Mijn vrouw was wat sceptisch en het klonk te mooi om waar te zijn. Nu een jaar later zijn we nog steeds tevreden en staat er helemaal niets geks in de kleine lettertjes en is alles wat het lijkt ook echt waar. Gewoon TOP!

Dhr. Mooijen

Nooit meer kopen

Auto kopen? Nooit meer! Auto leasen? Altijd! Uitstekende ervaring. Nog even en dan zijn er 3 jaar voorbij en dan? Zeker weer leasen bij Privélease. Een aanrader voor iedereen! Auto rijden zonder zorgen en altijd goed via Hitachi Capital Mobility!!!

Familie Schuurman

Via onze zoon

Via onze zoon attent gemaakt op de mogelijkheid van Private Lease bij Hitachi Capital Mobility. Conclusie: we hadden het veel eerder moeten doen.

fam. Sabelis

Bedankt!

Wij zijn super tevreden over de auto. Lekker rijden, luxe, alles goed werkt, zuinig met brandstof. We hebben geen slapeloze nachten meer: garages zijn nu niet te betalen. Bedankt Hitachi Capital Mobility voor deze mogelijkheid!

Mw. Mooibroek

Klasse!

"Ben zeer tevreden over mijn Suzuki Swift,waar ik al bijna 32 maanden van geniet. Maar dat geldt ook voor de service en medewerkers van Prive Lease. Klasse!"

Dhr. de Brons

Beoordeling door klanten: 9.1/10 - 156 beoordelingen