Klanten beoordelen ons met een:

  • Betaal geen meerprijs voor een kleur
  • Bestel eenvoudig online
  • Gratis thuisbezorgd
  • Behoud / opbouw schadevrije jaren
  • Betaal geen meerprijs voor een kleur
  • Bestel eenvoudig online
  • Gratis thuisbezorgd
  • Behoud / opbouw schadevrije jaren

Private Lease: feiten en fabels

Gepubliceerd op 17 oktober 2019
Private Lease: feiten en fabels

Hoewel steeds meer mensen kiezen voor een private lease auto, bestaan er nog altijd veel misverstanden over private leasen. De hoogste tijd om alle feiten en fabels even op een rij te zetten. Dit zijn de 5 meest gehoorde misverstanden over het leasen van een privéauto.

1. Private lease is duur

Fabel. Natuurlijk hangt er aan het leasen van een privéauto een prijskaartje. Maar dat is ook het geval bij een koopauto. Lease wordt vaak geassocieerd met dure auto’s van de zaak. Maar bij private lease kan er juist ook gekozen worden voor een meer bescheiden model. Daardoor valt het maandelijkse leasebedrag meteen al een stuk lager uit.

Het grote voordeel van private leasen is dat de onderhoudskosten bij de leaseprijs zijn inbegrepen. Bij onverwachte grote reparaties hoef je dus niet zelf je portemonnee te trekken. Bij een koopauto draai je zelf op voor alle vaste én bijkomende autokosten. Daarnaast hoef je je bij een private lease auto niet druk te maken om de restwaarde van de auto.

Al met al is private leasen dus niet duurder dan wanneer je zelf een auto aanschaft. En daarbij rijd je met private lease in een nieuwe auto, waar je veilig mee de weg op kunt. Lees hier verder over "kopen of leasen".

2. Een privé-leaseauto mag niet uitgeleend worden

Fabel. Een leaseauto mag best uitgeleend worden aan je partner, schoonmoeder, buurman of vriendin. Zolang hij of zij een geldig rijbewijs heeft, is daar niets mis mee. Houd er wel rekening mee dat je verantwoordelijk bent en blijft voor wat er met de auto gebeurt. Schade en bekeuringen worden dus wel op je verhaald, ook als er iemand anders achter het stuur zat. Leen je auto dus uitsluitend uit aan iemand die je goed kent en vertrouwt en maak van te voren goede afspraken over de eventuele onkosten.

3. Met private lease raak je je schadevrije jaren kwijt

Feit en fabel. Als je drie jaar lang geen autoverzekering afsluit onder je eigen naam, vervallen je opgebouwde schadevrije jaren. Aangezien de autoverzekering bij private lease vaak op de naam van het leasebedrijf staat, kun je als bestuurder je saldo kwijtraken. Maar daar zijn uitzonderingen op. Bij Privélease van Hitachi Capital Mobility behoud je wél je schadevrije jaren. Deze worden op je naam bijgeschreven én je bouwt gewoon verder aan jouw schadevrije jaren.

4. Bij private lease zitten alle kosten in jouw vaste maandbedrag

Fabel. Hoewel er veel vaste lasten zijn inbegrepen bij het leasebedrag, zijn er toch nog wel wat kosten waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je zelf de brandstof betalen. Ook voor verkeersboetes ben je zelf verantwoordelijk. Daarnaast moet je rekening houden met een eigen bijdrage als je schade hebt waaraan jezelf schuldig bent (bij Privélease bedraagt jouw eigen risico bij een niet-verhaalbare schade € 225,- per schadegeval).

Ook goed om te weten: als je een leaseauto gaat bestellen, dan zie je bij diverse leasemaatschappijen vaak een ‘vanaf’-prijs staan. Bij dat bedrag zijn extra opties meestal niet inbegrepen en betaal je voor jouw favoriete kleur een meerprijs. Een voordeel van de lease auto's van Privélease is dat ze rijk uitgerust zijn en dat extra opties vaak zijn inbegrepen (bekijk de specificatielijst van de auto voor meer informatie). Ook betaal je géén meerprijs voor je favoriete kleur. Bekijk hier het private lease aanbod.

5. Je kunt alleen private leasen met een vast inkomen

Fabel. De tijden dat je uitsluitend met een goed inkomen en een vaste baan kon leasen, zijn voorbij. Ben je ZZP’er, dan is private lease juist vaak heel interessant, al is het maar omdat de fiscale bijtelling van een zakelijke leaseauto kan worden ontlopen. Zolang je kunt aantonen dat je voldoende inkomsten hebt, wordt jouw aanvraag meestal geaccepteerd.

Ook bij lage inkomens wordt er eerder gekeken naar financiële draagnorm dan naar de hoogte van het salaris. Zolang je het maandelijkse leasebedrag kunt betalen en daarnaast voldoende geld overhoudt om van te leven, is private lease gewoon mogelijk.

Adviesgesprek

Ga je voor het eerst een private leaseauto uitzoeken, laat je dan altijd eerst goed informeren. Zo ben je beter voorbereid en weet je waar je op moet letten. Heb je een vraag over Private Lease of wil je dat wij contact met jou opnemen? Vul dan het contactformulier in of bel direct met één van onze adviseurs via het telefoonnummer (088) 28 28 495. Uiteraard kun je dan gelijk ook een adviesgesprek inplannen op ons kantoor in Groningen.

Tip: vergelijk lease-aanbieders altijd goed met elkaar want de voorwaarden kunnen onderling behoorlijk verschillen. Bekijk hier de private lease vergelijker. Ook slim: kijk goed of de leasemaatschappij is aangesloten bij een keurmerk, zoals Keurmerk Private Lease. Lees hier meer over het keurmerk.

Al 6 jaar klant

"6 jaar geleden een Clio estate genomen heb deze twee maal na het contract vernieuwd. Na 5 jaar gekozen voor een Capture, deze zat niet in het aangeboden assortiment maar hoorde binnen een paar dagen wat deze zou gaan kosten. De verdere afhandeling verliep weer uitstekend".

Zorgeloos rijden

"Gewoon top, gewoon doen, en zorgeloos rijden. Gewoon heel goed, stel je vraag en je krijgt een goed antwoord. Dit is de 3e auto en de service is in helder Nederlands".

Zeer loyaal bedrijf

"Zeer goed geholpen van begin tot eind en nog steeds. Zeer meedenkende mensen."

Lekke band

"Het succes van privé lease; ik had een lekke band vanmorgen, gebeld en binnen het half uur gerepareerd en geen banden gewisseld, top service".

Bram Reinders

Grote glimlach

"Vandaag zelf mijn UP gehaald. Goede ontvangst en omdat ik 2 families had geadviseerd naar Privé Lease te gaan een MEGA GROTE bos bloemen ontvangen. En de 260 km naar huis met een grote glimlach gereden".

Jacqueline Postma

Wat een ontvangst

"Wat een ontvangst! Heel vriendelijk en zijn super geholpen! Ga zo door".

Saskia van Etten- van Nijatten

Goede service

"Bedankt voor de goede service en we zijn zeer netjes geholpen" .

Cor Kiekens

Geen kleine lettertjes

"Een jaar geleden hebben we na veel speurwerk op internet, voor Hitachi Capital Mobility gekozen. Ook al is het 150km bij ons vandaan. Nu een jaar later zijn we nog steeds tevreden en staat er helemaal niets geks in de kleine lettertjes en is alles wat het lijkt ook echt waar. Gewoon TOP!"

Dhr. Mooijen

Beoordeling door klanten: 8.9/10 - 160 beoordelingen