Klanten beoordelen ons met een:

  • Betaal geen meerprijs voor een kleur
  • Behoud / opbouw schadevrije jaren
  • Gratis thuisbezorgd
  • Bestel eenvoudig online
  • Betaal geen meerprijs voor een kleur
  • Behoud / opbouw schadevrije jaren
  • Gratis thuisbezorgd
  • Bestel eenvoudig online

Houd je hoofd koel achter het stuur

Gepubliceerd op 5 augustus 2020
Houd je hoofd koel achter het stuur

Ondanks de hitte wil je natuurlijk gewoon prettig autorijden. Houd je hoofd koel met onze hittetips in het verkeer.

Heerlijk, het is zomer! Maar door de brandende zon kan het al snel te warm worden in uw auto. Met onze hittetips houd je onderweg - letterlijk - het hoofd koel. Gewoon ‘prettig geregeld.’

1. Zet voor vertrek alle deuren en ramen open
Door voor vertrek alle deuren en ramen open te zetten, kan de ergste warmte vast ontsnappen uit de auto. Dat scheelt een boel hitte én ijver van je airconditioning.

2. Zet de recirculatiestand aan
Schakel de eerste 5 minuten van de rit de recirculatiestand van je auto in: hierdoor zal het interieur sneller afkoelen.

3. Houd je hoofd koel met de airco
Merk je dat je tijdens een lange rit, korte nacht of bij hitte duf wordt onderweg? Zet dan je airco aan. Zo houd je je hoofd koel, kun je je beter concentreren en is je reactiesnelheid hoger. Belangrijk voor je rijcomfort en veiligheid onderweg.

4. Zet de airco niet kouder dan 6 ºC onder de buitentemperatuur
Check voordat je de aircotemperatuur instelt, de buitentemperatuur. Temperatuurverschillen groter dan 6 ºC kunnen leiden tot hoofd- en keelpijn en verkoudheid. Heeft je auto climate control? Dan heb je geluk! Dan regelt de auto zelf automatisch de "optimale" binnentemperatuur.

5. Richt de blowers niet op je gezicht
Want zo kun je last van tranende of geïrriteerde ogen krijgen en dat belemmert het zicht op de weg.

6. Dek het zijraam af
Veraangenaam de temperatuur aan boord door het zijraam van de auto af te dekken met een zonnescherm of handdoek.

beach 1

7. Neem een paraplu mee
Leg een paraplu in de kofferbak. Wanneer je pech krijgt, moet je de auto uit en met een paraplu sta je dan niet onbeschermd in de brandende zon.


8. Niemand in de afgesloten auto laten zitten
Laat passagiers (dus ook eventuele huisdieren) nooit achter in een afgesloten auto. De temperaturen lopen namelijk razendsnel op, met levensbedreigende situaties tot gevolg!

9. Zorg voor voldoende bandenspanning
Bij warm weer slijten de banden extra snel en dit heeft invloed op de remweg en wegligging. Bij een zwaar beladen auto is de juiste bandenspanning nog belangrijker. Dit kan het brandstofverbruik tot 5% terugdringen. Een band met 30% onderspanning daarentegen, slijt 50% sneller dan een band met de juiste spanning.

10. Zorg voor voldoende ruitensproeiervloeistof
Misschien onverwacht, maar ruitenwissers zijn niet alleen bij neerslag belangrijk. Ook bij droog weer is het van belang dat je ruitenwissers goed functioneren. Want samen met de ruitensproeier houden de ruitenwissers de voorruit vliegjes- en vuilvrij.

11. Haal overbodige ballast uit/van uw auto
Wist je dat bagage zorgt voor een hoger brandstofverbruik? Dak- en fietsendragers kunnen het brandstofverbruik zelfs verhogen met 20 tot 30%! Laat ze dus niet ongebruikt en onnodig zitten.

12. Neem voldoende drinken mee voor onderweg
Want fris achter het stuur zitten, rijdt een stuk comfortabeler én veiliger!

Al 6 jaar klant

"6 jaar geleden een Clio estate genomen heb deze twee maal na het contract vernieuwd. Na 5 jaar gekozen voor een Capture, deze zat niet in het aangeboden assortiment maar hoorde binnen een paar dagen wat deze zou gaan kosten. De verdere afhandeling verliep weer uitstekend".

Zorgeloos rijden

"Gewoon top, gewoon doen, en zorgeloos rijden. Gewoon heel goed, stel je vraag en je krijgt een goed antwoord. Dit is de 3e auto en de service is in helder Nederlands".

Zeer loyaal bedrijf

"Zeer goed geholpen van begin tot eind en nog steeds. Zeer meedenkende mensen."

Lekke band

"Het succes van privé lease; ik had een lekke band vanmorgen, gebeld en binnen het half uur gerepareerd en geen banden gewisseld, top service".

Bram Reinders

Grote glimlach

"Vandaag zelf mijn UP gehaald. Goede ontvangst en omdat ik 2 families had geadviseerd naar Privé Lease te gaan een MEGA GROTE bos bloemen ontvangen. En de 260 km naar huis met een grote glimlach gereden".

Jacqueline Postma

Wat een ontvangst

"Wat een ontvangst! Heel vriendelijk en zijn super geholpen! Ga zo door".

Saskia van Etten- van Nijatten

Goede service

"Bedankt voor de goede service en we zijn zeer netjes geholpen" .

Cor Kiekens

Geen kleine lettertjes

"Een jaar geleden hebben we na veel speurwerk op internet, voor Hitachi Capital Mobility gekozen. Ook al is het 150km bij ons vandaan. Nu een jaar later zijn we nog steeds tevreden en staat er helemaal niets geks in de kleine lettertjes en is alles wat het lijkt ook echt waar. Gewoon TOP!"

Dhr. Mooijen

Beoordeling door klanten: 10.0/10 - 161 beoordelingen